Nieuws

Maak kennis met de nieuwe medewerker communicatie

13 december 2018

Sinds half november is Noor van der Heijden als redacteur-communicatiemedewerker in dienst bij de Auteursbond. Noor werkte de afgelopen jaren als (web)redacteur en communicatiemedewerker bij o.a. de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam en de Anne Frank Stichting. Drie vragen ter kennismaking.

Hoe ben je in het communicatievak gerold?
‘Na mijn studie Geschiedenis ging ik aan de slag bij de bibliotheek van de Anne Frank Stichting. Ik vond het leuk om te schrijven en ging me met websiteteksten bezighouden. Mijn propedeuse Communicatie kwam goed van pas en het communicatievak werd de logische vervolgstap.’

Heb je een speciale band met schrijvers en de Auteursbond?
‘Ik heb de opleiding Proza aan de Schrijversvakschool Amsterdam gevolgd (nog niet afgerond, red.) en voel me thuis tussen schrijvers. De komende tijd wil ik kennismaken met alle secties. Ik ben benieuwd naar wie de leden zijn en wat er leeft onder de verschillende groepen. Dat de ontstaansgeschiedenis van de Auteursbond teruggaat tot 1905 vind ik als historica interessant.’

Hoe gaan leden merken dat jij in dienst bent?
‘Ik ben nog maar net begonnen, maar ik heb al veel interessante mensen ontmoet en ideeën opgedaan. De komende tijd ga ik concrete plannen maken. De website verbeteren staat boven aan mijn lijstje.’