Nieuws

Mededeling in verband met de nieuwe privacywet (AVG)

24 mei 2018

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).  De AVG zorgt onder meer voor versterking en uitbreiding van privacyrechten. Voor een overzicht van belangrijke wijzigingen voor organisaties, zie: de AVG in een notendop.

Ook bij de Auteursbond zijn wij bezig met de nieuwe privacywet en gaan natuurlijk altijd al zorgvuldig met ieders persoonsgegevens om. Binnenkort vind je op onze website onze privacy statement. Daarnaast zijn wij bezig met het opstellen van een model verwerkersovereenkomst die onze leden kunnen gebruiken. Houd onze website de komende tijd in de gaten voor meer informatie omtrent privacy en waar wij mee bezig zijn.